Osteopathie

Over osteopathie

Misschien heeft u over uw klachten gehoord: ā€œU moet er maar mee leren leven.ā€ Een bezoek aan een osteopaat kan dan mogelijk verlichting bieden. U kunt bij mij terecht met verschillende klachten. Osteopathie is geschikt voor alle leeftijden en kan bijdragen aan verlichting van acute pijn, aan herstel van overbelasting of als begeleiding van een revalidatietraject. Als osteopaat kanĀ  ik adequaat verbanden leggen bij uiteenlopende klachten en u helpen uw gezondheid te verbeteren.

Osteopathie is een paramedische geneeswijze, waarbij het lichaam manueel wordt onderzocht en behandeld. Ik ga op zoek naar vastzittend weefsel, zoals spieren, organen, gewrichten en tracht deze los te maken.

Vastzittende structuren kunnen ervoor zorgen dat het lichaam een compensatie houding aanneemt, om de pijn zo goed mogelijk te ontwijken of te verminderen. Daardoor kunt u een reeks aan klachten hebben, die in eerste instantie niets met elkaar gemeen lijken te hebben, maar die via spier-, bot- en orgaanweefsel met elkaar zijn verbonden en elkaar op die manier beĆÆnvloeden. Zo kunnen (chronische) klachten in stand worden gehouden.

Om een klacht te verhelpen, wordt gebruik gemaakt van verschillende mobilisatie-, manipulatie-,Ā listening- en spieractivatie technieken.

Met welke klachten kan ik naar een osteopaat?

De klachten waarmee u bij een osteopaat terecht kunt, zijn heel divers:

  • spier- en gewrichtsklachten, zoals rugpijn of kniepijn of sportblessures.
  • buikklachten zoals maag- en darmklachten, blaasklachten en menstruatiepijn.
  • hoofdpijn zoals aangezichtspijnen, migraine en kaakklachten.
  • overige klachten, zoals wisselende en vage klachten, gevoelige littekens, pijnen tijdens zwangerschap etc.

In geval van twijfel kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Wat gebeurt er tijdens een consult met een osteopaat?

Een osteopathisch behandeltraject is opgebouwd uit een gesprek, onderzoek en behandeling. De frequentie van de behandelingen is afhankelijk van de klachten. Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig om verlichting van de klachten te voelen. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen waarbij er meer of minder behandelingen nodig zijn. Dit vindt altijd plaats in overleg met u.

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over osteopathie
Osteopathie wordt door de meeste verzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit het aanvullend pakket, mits u daarvoor verzekerd bent. Uw eigen risico wordt daarbij niet gebruikt. Voor de meest recente vergoedingen kunt u het beste uw verzekeraar raadplegen. U kunt ook kijken op de website van de zorgwijzer voor meer informatie.

Het consult kunt u bij voorkeur via pin voldoen na afloop van de behandeling. Vervolgens krijgt u een factuur, die u bij de zorgverzekeraar kunt indienen.
Consult osteopathie: ā‚¬ 105 / 50 min.

U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig om een afspraak te maken bij een osteopaat.

Natuurlijk hoor ik het graag als u tevreden bent. Helaas kan het ook voorkomen dat uw behandeling niet naar wens is. Ook dan vind ik het prettig om dit met elkaar te bespreken. Alleen wanneer u uw klachten kenbaar maakt kan ik hierop inspelen, zodat we tot een bevredigende oplossing kunnen komen.

Komen wij er niet uit, zie dan de klachtenregeling osteopathie op de site van de NRO.

Op de onderstaande sites kunt u nog meer informatie vinden over Osteopathie. Dit zijn de sites van de beroepsverenigingen NRO/ NOF en van de vereniging van Osteopathie (NVO).

Website van de NVO: www.osteopathie.nl
Website van NRO: www.osteopathie-nro.nl
Website van de NOF: www.osteopathiefederatie.nl

Onze osteopaat

Maak een afspraak